河南3d开奖结果走势图:河南481学位英语

资讯
您现在的位置:河南481>学位英语>模拟试题

2018年广西成人学位英语考试冲刺试题及答案一

来源:233网校 2018年7月12日 分享到 评论

一、阅读理解(1-20,每题有4个备选项,只有1个符合题意。)

Some psychologists(心理学家) maintain that mental acts such as thinking are not performed in the brain alone, but that one' s muscles also participate. It may be said that we think with our muscles in somewhat the same way that we listen to music with our bodies.

You surely are not surprised to be told that you usually listen to music not only with your ears but with your whole body. Few people can listen to music without moving their body or, more specifically,some part of their body. Often when one listens to a symphonic concert on the radio, he is attracted to direct the orchestra (乐队) even though he knows there is a good conductor on the job.

Strange as this behavior may be, there is a very good reason for it. One cannot derive all pos-sible enjoyment from music unless he participates, so to speak, in its performance. The listener"feels" himself into the music with more or less noticeable motions of his body.

The muscles of the body actually participate in the mental process of thinking in the same way, but this participation is less obvious because it is less noticeable.

1. Some psychologists think that thinking is__________.

A. not a mental process

B. more of a physical process than a mental action

C. a process that involves our entire bodies

D. a process that involves the muscles as well as the brain

答案:D

2. The process of thinking and that of listening to music are similar in that__________.

A. both are mental acts

B. muscles participate in both processes

C. both processes are performed by the entire body

D. we derive equal enjoyment from them

答案:B

3. Few people are able to listen to familiar music without__________.

A. moving some part of their body

B. stopping what they are doing to listen

C. directing the orchestra playing it

D. wishing that they could conduct music properly

答案:A

4. The listener' s way of "feeling" the music is__________.

A. the unnoticed motion of his muscles

B. "participating" in the performance

C. bending an ear to the music

D. being the conductor of the orchestra

答案:B

5. According to the passage, muscle participation in the process of thinking is__________.

A. deliberate

B. apparent

C. indistinct

D. impressive

答案:C

It is difficult to imagine what life would be like without memory. The meanings of thousands of everyday perceptions, the bases for the decisions we make, and the roots of our habits and skills are to be found in our past experiences, which are brought into the present by memory.

Memory can be defined as the capacity to keep information available for later use. It includes not only "remembering" things like arithmetic or historical facts, but also involving any change in the way an animal typically behaves. Memory is involved when a rat gives up eating grain because he has sniffed something suspicious in the grain pile. Memory is also involved when a six-year-old child learns to swing a baseball bat.

Memory' exists not only in humans and animals but also in some physical objects and ma-chines. Computers, for example, contain devices for storing data for later use. It is interesting to compare the memory-storage capacity of a computer with that of a human being. The instant-access memory of a large computer may hold up to 100,000 "words"--ready for instant use. An average U.S. teenager probably recognizes the meaning of about 100,000 words of English. However, this is but a fraction of the total amount of information which the teenager has stored. Consider, for ex- ample, the number of faces and places that the teenager can recognize on sight.

The use of words is the basis of the advanced problem-solving intelligence of human beings.

A large part of aperson' s memory is in terms of words and combinations of words.

6. According to the passage, memory is considered to be__________.

A. the basis for decision making and problem solving

B. an ability to store experiences for future use

C. an intelligence typically possessed by human beings

D. the data mainly consisting of words and combinations of words

答案:B

7. The comparison made between the memory capacity of a large computer and that of a human being shows that__________.

A. the computer' s memory has a little bigger capacity than a teenager' s

B. the computer's memory capacity is much smaller that an adult human being' s

C.the computer' s memory capacity is much smaller even than a teenager' s

D. both A and B

答案:C

8. The whole passage implies that__________.

A. only human beings have problem-solving intelligence

B. a person' s memory is different from a computer' s in every respect

C. animals are able to solve only very simple problems

D. animals solve problems by instincts rather than intelligence

答案:C

9. The phrase "in terms of" in the last sentence can best be replaced by__________.

A. "in connection with"

B. "expressed by"

C. "consisting"

D. "by means of"

答案:B

10. The topic of the passage is:__________.

A. What would life be like without memory ?

B. Memory is of vital importance to life.

C. How is a person' s memory different from an animal' s or a computer' s?

D. What is contained in memory ?

答案:B

编辑推荐:

广西2018年下半年成人学位英语考试时间7月14日

2018年广西成人学位英语考试冲刺试题及答案汇总

名师全程把关特训,2018学位英语考试高效通过不是问题!点击进入>>

责编:cll
名师课程
成人英语三级考点解读
欧文老师 免费试听
成人英语三级真题解析
欧文老师 免费试听
班级介绍

套餐包含:四大班级,科学搭配(含精讲+应试技巧+真题解析+??佳禾?

套餐优势:1、名师团队锁定90%核心考点
2、一次通关,不过免费重学一年

配套服务:1、内部章节练习
2、课程讲义+免费题库+手机听课
3、名师答疑+实时互动

招生方案免费试听

热点推荐
VIP题库
重点活动
  • 贵州茅台一季报点评:稳价策略下增长更持续报告 公司 2019-06-15
  • 男人不安全了?日本读心美女机器人,你咋想的它全知道! 2019-05-24
  • 长期步行的人,最终会这样!惊醒了无数人! 2019-05-24
  • [猜想]大家认为可能存在这种自相矛盾的分配制度么? 2019-04-21
  • 歪歪楼视频来了 重庆百米高楼歪而不倒 2019-04-21
  • 西安上线“垃圾银行3.0” 它比烟头革命更可能成功! 2019-04-20
  • 广州市第十五届人大常委会第十三次会议第二次全体会议 2019-04-20
  • 尘暴席卷火星 “机遇”号休眠失联 2019-04-18
  • 科大讯飞拟募资金约36亿 加码人工智能 2019-04-18
  • 当前金融市场流动性合理稳定 2019-04-17
  • 曾文明:全力冲刺决战决胜脱贫摘帽 2019-04-06
  • 沃尔沃全新S60高性能版官图曝光 2019-04-06
  • 来看!十九大报告梳理哪家内容强 构思妙 2019-04-05
  • 整改到位才是真明白(现场) 2019-04-05
  • 他们可以把收废品、快递、环卫、物业等等组织起来“抢单”······ 2019-04-03
  • 130| 889| 478| 517| 344| 678| 159| 106| 792| 150|
    x
    登录

    新用户注册领取课程礼包

    立即注册
    app下载

    百万考生备考神器

    河南481 返回顶部